Events

70.000 mensen gingen vandaag de straat op voor Unmute Us

Vandaag hebben zo’n 70.000 mensen uit de evenementenbranche, samen met hun bezoekers, hardop hun stem laten horen in zes grote steden. De boodschap ‘Unmute Us!’ is luid en duidelijk: de evenementenbranche moet gelijk behandeld worden als soortgelijke sectoren en dus gewoon weer open.

Artiesten en prominenten
Meer dan 2000 partijen uit de sector gingen samen met hun achterban de straat op in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. De protestmarsen werden kracht bijgezet door optredens van artiesten zoals Bizzey, Goldband, Joost van Bellen, Joris Voorn, Ryan Marciano en Sandrien. Ook waren er toespraken van prominenten zoals Kluun, Lusanne Bouwmans (D66), Michiel Veenstra (3FM) en Tim van Delft (De Staat).

“Ik heb de hele dag kippenvel gehad. Dit is onze scene, dit is waar we voor leven. Blije mensen, muziek en positiviteit. Ik besef me eigenlijk nu pas hoe ontzettend ik dit gemist heb”, aldus initiatiefnemer Bram Merkx.

Unmute Us
Tijdens Unmute Us werd het onbegrip over de willekeur van het kabinetsbeleid rondom evenementen hardop uitgesproken. De organisatie vindt dat het doorgaan van sportevenementen, van voetbal tot Formule 1, bewijst dat grootschalige publieksevenementen wél kunnen en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. De boodschap: stop het meten met twee maten. “Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.”