Culture

‘Dream School’ krijgt een nieuw seizoen (op een nieuwe locatie)

Deze maand start het vijfde seizoen van Dream School. Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde geven opnieuw tien jongeren de kans om iets van hun leven te maken. Zij gaan het avontuur aan en verblijven twee weken lang op een nieuwe locatie in de Brabantse natuur. De leerlingen hebben niet alleen les op deze locatie, maar blijven dit jaar ook voor het eerst overnachten. Ondertussen werken ze keihard aan zichzelf en proberen ze met behulp van het bekende docenten nieuwe inzichten en mogelijkheden te behalen om daarmee hun leven weer op de rit te krijgen.

In Dream School worden tien jongeren gevolgd die om uiteenlopende redenen zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs en nu zonder startkwalificatie thuis zitten. Het populaire programma heeft al meerdere succesvolle seizoenen gehad. Er werd geschreeuwd en zelfs gevochten, maar uiteindelijke lukte het veel jongeren om te slagen.

Het nieuwe seizoen van Dream School is vanaf 13 september te zien op NPO 3. Dit seizoen komen onder anderen presentator Kaj Gorgels, advocaat Natacha Harlequin en rapper Willie Wartaal lessen geven.