Events

ID&T introduceert een nieuwe manier van uitgaan

Festivalorganisatie ID&T heeft de afgelopen maanden samen met diverse creatieven en showmakers gewerkt aan een één uur durende interactieve audiovisuele trip. Gisteren opende Amaze de deuren aan de Amsterdamse Elementenstraat.

Bezoekers beleven een ‘journey from head to heart’, waarin zij worden meegenomen in zeven belevingswerelden van in totaal 3.000 vierkante meter, gevuld met state of the art audiovisuele techniek. In Amaze komt 30 jaar ervaring samen in een nieuwe, prikkelende manier van uitgaan.

Emotioneel raken
Het labyrint is ontworpen om bezoekers emotioneel te raken. “Mensen in extase brengen en de puurste emoties laten ervaren zit in ons DNA. Ontsnappen aan de realiteit is de essentie van wat wij bieden. Op onze feesten doen we dat in een hele dag, nacht of lang weekend. Samen met onze creatieven en showmakers uit de hele wereld hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om te zorgen dat bezoekers deze trip bij Amaze dubbel en dwars in ruim één uur beleven,” aldus managing director Irfan van Ewijk.

Waar bezoekers van festivals vaak een voorgeprogrammeerde eindshow voorgeschoteld krijgen, heeft de bezoeker van Amaze wel zelf invloed op de show. Sensoren en camera’s registreren het gedrag van de bezoekers en spelen op de diverse zintuigen in met licht, geluid, video en andere special effects.

Tickets
Amaze is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Een kaartje kost 26,95 euro voor 18+ en 13,50 euro voor 18-. Voor houders van CJP-, studenten- en stadspaskaarten geldt in de daluren een gereduceerd tarief.