Stuff

De draadloze oordopjes van Rolfstone: betaalbare kwaliteit

Je ziet ze tegenwoordig overal: draadloze oordopjes. Waar het dragen van draadloze oordopjes in het begin nog een gek gezicht leek, is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Ook bieden steeds meer partijen draadloze oordopjes aan. Maar voor welk merk kies je dan? De ene partij biedt duurdere oordopjes van een doorgaans betere kwaliteit aan, terwijl een andere partij juist goedkopere oordopjes van mindere kwaliteit aanbiedt. Er wordt sterk geadviseerd om voor oordopjes te kiezen van hogere kwaliteit. Het zou namelijk zonde zijn als je telkens nieuwe oordopjes moet aanschaffen omdat ze snel stuk gaan.

Gelukkig hoeven draadloze oordopjes van goede kwaliteit niet peperduur te zijn. In dit artikel lees je meer over de voordelen van kwalitatieve oordopjes en waar je deze tegen een mooie prijs kunt scoren.

Rolfstone
Veel jongeren lopen met matige oordopjes rond, omdat ze denken dat een goede koptelefoon gelijk veel geld kost. Niets is minder waar. Je hebt tegenwoordig veel merken die kwaliteit aanbieden voor een betaalbaar bedrag. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse bedrijf Rolfstone, dat rechtstreeks betrokken is bij de productie en daardoor de prijs laag kan houden. De draadloze oordopjes zijn dus toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud.

Kwaliteit
Waarom het zo belangrijk is om voor kwaliteit te kiezen? Er zijn eigenlijk meerdere redenen. Allereerst wil je natuurlijk optimaal van je muziek kunnen genieten. Koptelefoons van hoge kwaliteit geven een rijker geluid, waardoor je de muziek hoort zoals het bedoeld is.
Veel koptelefoons zijn tegenwoordig draadloos. Waar koptelefoons van lage kwaliteit snel leeg zijn, hebben hoogwaardige headphones soms wel een batterijduur van maar liefst 70 uur. Zo zit je nooit zonder muziek op de momenten dat je er behoefte aan hebt. Het zou je namelijk maar net overkomen dat je een treinrit van 2,5 uur voor de boeg hebt en dat je oordopjes leeg zijn.

Noise cancelling
En mocht je even de behoefte hebben om je af te schermen van de buitenwereld, dan beschikken goede koptelefoons vaak ook over noise cancelling. Omgevingsgeluid, van bijvoorbeeld de andere mensen in de trein, wordt weggefilterd, zodat je het geluid van je koptelefoon beter hoort en je het volume niet hoog hoeft te zetten. En dat is ook nog eens beter voor je oren. Ook is dit erg handig als je je moet concentreren op bijvoorbeeld je werk of school. Zijn de buren aan het verbouwen en wil je de herrie voor jezelf zoveel mogelijk beperken? Ook daar is noise cancelling de oplossing voor.

Omgeving
Onderzoekers geven aan dat het prima is om lekker van je muziek te genieten. Overigens kan het wel verstandig zijn om je koptelefoon een dag per week links te laten liggen. “Het zal je verbazen waar een klein gesprek met een vreemde soms tot kan leiden. Misschien zit de ware wel tegenover je in de trein. Maar op de momenten dat je lekker van je muziek wilt genieten, kies dan ook voor hoge kwaliteit zodat je écht de optimale luisterbeleving ervaart.”