Events

Tweede Unmute Us protest brengt 150.000 mensen op de been

Vandaag zijn verspreid over tien steden meer dan 150.000 mensen de straat op gegaan om de onmiddellijke opening van de Nederlandse evenementen en festivals te eisen. Het tweede Unmute Us protest is een vervolg op de demonstratie van 21 augustus en werd ondersteund door meer dan 4000 organisaties uit de evenementenbranche en meer dan 425 artiesten en sprekers.

Als een ware Love Parade reden 116 trucks hun routes door Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Nooit eerder is in Nederland een protest zo grootschalig in meerdere steden tegelijk gevoerd.

De boodschap van de protesterende feestgangers is simpel: stop de willekeur en open alle grootschalige evenementen. “De opening van sportevenementen, zoals betaald voetbal en de Formule 1, bevestigen dat – gecombineerd met Testen voor Toegang en met de resultaten van Fieldlab Evenementen – alle evenementen weer open kunnen zonder dat de druk op de zorg exponentieel groeit”, aldus initiatiefnemer Jasper Goossen.

“Het eerste protest heeft aanvankelijk niet geleid tot directe reactie vanuit Den Haag, maar als het nu stil blijft is het kabinet echt alle realiteitszin verloren.”