Lists

5 hotspots in Amsterdam voor een unieke date

Je nieuwe Tinder-match écht leren kennen? Of heb je al een relatie en wil je de liefde vieren? Neem hem of haar dan mee op een unieke date. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Amsterdam? Onze hoofdstad kent veel leuke hotspots waar je je gegarandeerd vermaakt. Hieronder geven wij jou vijf tips.

Ervaar een nieuwe manier van uitgaan bij Amaze
Festivalorganisatie ID&T heeft samen met diverse creatieven en showmakers gewerkt aan een één uur durende interactieve audiovisuele trip. Bezoekers beleven bij Amaze een ‘journey from head to heart’, waarin zij worden meegenomen in zeven belevingswerelden van in totaal 3.000 vierkante meter, gevuld met state of the art audiovisuele techniek. Je kunt het zien als een soort labyrint dat inspeelt op je zintuigen met licht, geluid, video en andere special effects. De perfecte date voor iedereen die uitgaan mist.

Dineer met uitzicht bij Moon
Oké oké, uit eten gaan tijdens een date is wellicht niet heel origineel, maar als je Moon hebt gezien snap je wel waarom wij deze hotspot delen. Moon is gevestigd op de 19e verdieping van de A’DAM Toren aan het IJ. Je kunt in het restaurant genieten van een 360º uitzicht over Amsterdam. In 45 minuten draai je een rondje waarbij de mooie stad en omgeving aan je voeten liggen.

Doe een potje airhockey
Echte liefde is je partner keihard inmaken met airhockey. In Amsterdam kun je de grootste arcadehal van Nederland vinden. Bij Gamestate, zoals de arcadehal heet, vind je klassieke spellen zoals Mario Kart, maar ook nieuwe games waarbij virtual reality-brillen moeten worden gedragen. Andere goede arcadehallen in Amsterdam zijn de bekende TonTon Club en Blast Galaxy. Bij laatstgenoemde betaal je eenmalig entree en kun je daarna helemaal losgaan.

Duik het park in met een jointje
Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan coffeeshops. Onze hoofdstad telt zo’n 160 coffeeshops. Een van de bekendste is Hunters Coffeeshop. Deze Amsterdamse coffeeshop verkoopt wat ze verkopen met koffie of bier, goede muziek en personeel met een vriendelijke glimlach. Hunters heeft bij elkaar drie bars en zes coffeeshops. Je kunt er gaan zitten, maar wat voor een date nog leuker is, is om er iets af te halen en daarna een romantisch plekje in bijvoorbeeld een park te zoeken.

Bezoek het grootste Instagram-museum van Europa
The Upside Down Amsterdam is het Instagram-museum van Anna Nooshin. Met maar liefst 1500 vierkante meter en 25 decors is The Upside Down Amsterdam het grootste Instagram-museum van Europa. Direct bij de ingang verlies je het gevoel van onder en boven in een draaiende vortex, waarna je in levensgrote en bewegende projecties stapt. Je staat op je kop in de Royal Room, ervaart het leven onder zeeniveau in de Infinity Room, waarna je de Chocolate Shower betreedt in Candyland. Een bezoek duurt ongeveer 1 à 1,5 uur en neemt je mee op avontuur naar een andere wereld. Selfies maken maar!