Events

AMF wordt ondanks de versoepelingen toch afgelast

Festivalorganisator ALDA heeft besloten om AMF te cancelen. Dit wordt gedaan naar aanleiding van de zojuist door het kabinet bevestigde versoepelingen, waarbij alleen ongeplaceerde evenementen met een maximale capaciteit van 75% tot 00:00 uur zijn toegestaan. Het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event voldoet niet aan de eerdergenoemde voorwaarden waardoor het geen doorgang kan vinden op zaterdag 16 oktober.

AMF, dat zo goed als uitverkocht was, zou volgende maand ruim 40.000 festivalliefhebbers welkom heten in de Johan Cruijff Arena met dj-sets van onder meer Afrojack, Armin van Buuren, David Guetta, Nicky Romero en Tiësto.

“Ik vind het jammer dat AMF niet doorgaat. Het samenzijn van onze scene en publiek na zoveel tijd is juist zo belangrijk. AMF geldt voor mij als één van de belangrijkste evenementen op ADE. Ik keek er naar uit om samen met collega’s een spectaculaire show neer te zetten”, aldus Nicky Romero.

ALDA schuift AMF door naar zaterdag 22 oktober 2022. Tickets blijven geldig. Kaartkopers worden zo snel mogelijk geïnformeerd.