Culture

Videoland komt met een openhartige documentaireserie over Ali B

Ali B staat al bijna twintig jaar in de schijnwerpers, maar wat weet Nederland echt van hem? Wie is Ali Bouali en wat is zijn verhaal? De nieuwe vierdelige documentaireserie Ali Bouali laat de man achter Ali B zien.

De Nederlandse rapper, stand-upcomedian en presentator geeft in de Videoland Original een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven. In de documentaireserie is te zien dat zijn succes absoluut niet vanzelfsprekend is. Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader en doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld, drugsgebruik en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken, waarna hij besluit dat het roer om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin.

Nu Ali veertig jaar wordt, reflecteert hij op zijn leven en vraagt hij zich openhartig af of hij wel geslaagd is en wat zijn volgende stap zal zijn. Hij praat onder meer over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt.

Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Boef, Brace, Marco Borsato en Waylon eerlijk over hun relatie met hem.

Voor Ali zelf is het een persoonlijk, kwetsbaar, maar ook confronterend portret geworden: “Deze docu voelt als een spiegel waarin ik nooit heb gekeken”.

De vierdelige documentaireserie Ali Bouali is vanaf 16 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC.