Fashion

Dit zijn de meest modieuze steden van Nederland

Amsterdam is met afstand de meest modieuze stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Esprit. Voor het onderzoek werd gekeken naar factoren die een indicatie geven van de betreffende mode-industrie, de shopping-beleving, de betaalbaarheid van shoppen en de mogelijkheden voor scholing op het gebied van mode. Voorbeelden zijn onder meer het aantal kledingwinkels, het aantal modebeurzen en het aantal hoofdkantoren van modemerken.

Fashionable Steden Index
Amsterdam scoort in de Fashionable Steden Index veruit de meeste punten. Onze hoofdstad is het centrum van creatieve mode en presenteert dit zeer prominent met onder andere de Amsterdam Fashion Week. Amsterdam heeft 375 mode-hoofdkantoren, 42 modellenbureaus en 6 mode-universiteiten.

Op de tweede plaats staat Maastricht met maar liefst 182 kledingwinkels en 44 schoenenwinkels per 100.000 inwoners. Arnhem heeft gemiddeld goede scores voor bijna alle in aanmerking genomen factoren en behaalt daarmee de derde plaats in de ranking. Bekijk de top 10 hieronder. De volledige lijst is hier te vinden.

Top 10
1. Amsterdam
2. Maastricht
3. Arnhem
4. Rotterdam
5. Den Haag
6. Haarlem
7. Leiden
8. Eindhoven
9. Leeuwarden
10. Enschede