Culture

De Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ gaat alle records breken

Squid Game is nog maar twaalf dagen uit, maar staat nu al op nummer 1 in elk land waar Netflix actief is. De streamingdienst verwacht dat de Zuid-Koreaanse serie alle records gaat breken. Co-CEO Ted Sarandos spreekt van misschien wel de grootste serie ooit.

In Squid Game moeten 456 volwassen zeven kinderspelletjes spelen. De winnaar ontvangt een enorme geldprijs van omgerekend 35 miljoen euro. Er schuilt echter wel een addertje onder het gras: wanneer je verliest, word je zonder pardon geëxecuteerd. De hoofdpersoon is Seong Gi-hun, een man met ontzettend veel schulden. Hij heeft nog maar één laatste optie en dat is winnen.

Kijkers raken online niet uitgepraat over de thrillerserie. “Ik heb Squid Game in een weekend uitgekeken. Hopelijk komt er een vervolg. Wat was dit uniek”, aldus iemand op Twitter.

Of Squid Game daadwerkelijk de grootste Netflix-serie ooit wordt, is nog even de vraag. Momenteel is de titel weggelegd voor Bridgerton. En met een nieuw seizoen in aankomst, zal het een behoorlijk pittige strijd worden.