Events

Patrice Bäumel maakt unieke compositie voor ADE

Philips slaat de handen ineen met Audio Obscura voor een muzikale experience genaamd Into Light. Tijdens de experience, die is te bezoeken gedurende het Amsterdam Dance Event, kunnen bezoekers twintig minuten lang gefocust genieten van een speciaal gecomposeerd muziekstuk geproduceerd door dj en producer Patrice Bäumel. De deep-listening experience is te vinden in het Bimhuis in Amsterdam op 15 en 16 oktober en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Deep-listening experience
Muziek is een krachtig instrument en maakt dopamine aan in de hersenen, het hormoon dat verantwoordelijk is voor geluk en tevredenheid. Philips vindt dit een belangrijke stimulans voor ontspanning en brengt daarom het merk, eventorganisator Audio Obscura én Patrice Bäumel samen om een unieke ervaring te creëren die Nederlanders stimuleert zichzelf volledig over te geven aan de klanken van muziek.

Patrice Bäumel
Het muziekstuk is gecomponeerd door Patrice Bäumel. De van origine Duitse dj en technoproducer staat in de lijst van de meest invloedrijke dj’s in Nederland. Patrice Bäumel maakte naam in club Trouw, hoort bij het bekende Duitse Kompakt label en is nu met regelmaat aan de top van Beatport-hitlijsten te vinden.

“Het Amsterdam Dance Event is een van mijn favoriete momenten van het jaar, omdat de stad een week lang in het teken staat van elektronische muziek. Ondanks dat we dit jaar ADE anders moeten vieren dan dat we gehoopt hadden, ben ik blij dat ik een unieke set heb mogen maken om mensen volledig gefocust te laten genieten. De muziek gaat over een reis die begint in duisternis en zich langzaam opbouwt naar een euforisch crescendo van licht, positiviteit, optimisme en liefde”, aldus Bäumel.

Into Light
Into Light is te vinden in het Bimhuis op de Piet Heinkade 3 in Amsterdam. Tickets zijn gratis. Wel is voorafgaand registeren noodzakelijk. De experience is geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur op 15 en 16 oktober en is voor iedereen vanaf 13 jaar oud te bezoeken. De experience conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM. Een coronabewijs dient dan ook getoond te worden.