Culture

Amsterdam krijgt een museum voor elektronische muziek

Amsterdam krijgt een hypermodern museum waar elektronische muziek centraal staat. Our House, zoals het museum heet, opent haar deuren op vrijdag 29 oktober. Het is het eerste moderne museum ter wereld gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek.

Een keur aan legendarische dj’s en evenementenorganisaties leverden een bijdrage. Denk aan onder meer Armin van Buuren, Carl Cox, Charlotte de Witte, Diplo, Kevin Saunderson, Tomorrowland, Ultra Music Festival, The Frankie Knuckles Foundation en ID&T.

Our House
Bij Our House komen entertainment, techniek en storytelling samen in een innovatieve beleving. In zes exposities en vijftien installaties komen de geschiedenis, muziek, cultuur, gemeenschap en toekomst van de elektronische muziek tot leven. Behalve fototentoonstellingen zijn er ook interactieve vinylspelers, waar bezoekers kunnen bladeren door 150 iconische platen. Er is een in-house geproduceerde documentaire met unieke content over de geschiedenis van de dancecultuur, een archief met honderden flyers en de mogelijkheid om muziek te maken op iconische drumcomputers.

In de traditie van legendarische housefeesten eindigt het museumbezoek aan Our House met een bijzondere eindshow. De Culture Ride is een audiovisuele 4D ervaring, die de bezoeker meevoert door een halve eeuw van elektronische muziek, technologie, cultuur en magische momenten.

Ode aan de cultuur
“Samen met meer dan 150 (inter)nationale artiesten, promotors, creatieven, producenten, curatoren, operators en dj’s hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt aan de totstandkoming van de collectie. Het is een eer om hiermee een ode te kunnen brengen aan deze fantastische cultuur”, aldus mede-iniatiefnemer Jeroen Jansen.

Our House Academy
Naast een museum krijgt Our House ook een educatieve afdeling, genaamd Our House Academy. Wie meer wil leren over elektronische muziek en events, vindt hier verdere verdieping in de vorm van courses, workshops en masterclasses. Het lespakket beslaat een breed spectrum aan muziek- en evenementengerelateerde onderwerpen.

Tickets
Our House opent op vrijdag 29 oktober aan de Amstelstraat 24-26 in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via de website Our-house.com.