Culture

Bekijk hier de trailer van de docuserie ‘Ali Bouali’

Op zaterdag 16 oktober wordt Ali B veertig jaar. Diezelfde dag verschijnt de vierdelige docuserie Ali Bouali bij Videoland. In de serie geeft Ali een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt hij voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven. Vandaag krijgen we alvast een voorproefje met de trailer.

In Ali Bouali is te zien dat zijn succes absoluut niet vanzelfsprekend is. Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader en doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld, drugsgebruik en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken, waarna hij besluit dat het roer om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin.

Ali Bouali gaat op 15 oktober in première bij Capital C in Amsterdam. De serie is vanaf 16 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe, in samenwerking met SPEC.