Culture

‘Downtown’ is misschien wel de meest absurde YouTube-serie ooit

De eerste afleveringen van Downtown staan online. In de tiendelige komedieserie, bedacht door Flip van der Kuil (New Kids) en Stephan Miras (Random Shit), hebben de broers Dick (Henry van Loon) en Dick (Fresku) maar één doel: het winnen van een online game met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Het winnen van de prijs is van levensbelang. Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan. In het dorpje is het echter onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs.

Dick, Dick en hun pratende papagaai (rapper Adje) willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat de minister-president (Ruben van der Meer) Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden.

Downtown is het meest absurde dat ik tot nu toe heb gemaakt”, aldus Flip. “Dit waren de mooiste opnames ooit. Ik ben bijzonder trots op Downtown.

Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering van Downtown op het YouTube-kanaal van NPO 3. Hieronder kun je alvast de eerste drie afleveringen checken.