Lists

Dit zijn de beste kerstcadeaus voor muziekliefhebbers

Op zoek naar een verrassend kerstcadeau voor je partner, een vriend(in) of een familielid die een grote muziekfanaat is? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Qua kerstcadeaus is er veel mogelijk op dit gebied. In dit artikel hebben wij de vijf meest originele kerstcadeaus voor muziekfans op een rijtje gezet. Er zit zonder twijfel een geschenk tussen waarmee je een muziekliefhebber helemaal blij maakt.

Het uitdagende Eurovisiesongfestival-spel
Houdt de ontvanger van het Eurovisiesongfestival? Dan kun je hem of haar ongetwijfeld verrassen met het uitdagende Eurovisiesongfestival-spel. Dit leuke familiespel biedt de mogelijkheid om je kennis te testen over het Eurovisiesongfestival. Daarnaast bereid je jezelf voor op je eigen optreden op het Eurovisiesongfestival. Gegarandeerd vermaak!

Een instrument of accessoire
Is de muziekliefhebber ook nog eens muzikaal? Verras hem of haar dan met een muziekinstrument. Of de betreffende persoon nu gitaar speelt, viool of klavecimbel: maatwerk is op dit gebied altijd mogelijk. Natuurlijk is een instrument kopen een fikse investering, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor leuke accessoires, als je wat minder hebt te besteden of geen (overdreven) groot cadeau wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een hoes voor een muziekinstrument, gitaarsnaren of een bon voor een onderhoudsbeurt. De opties zijn op dit gebied eindeloos.

Twee kaartjes voor een concert
Waar je een muziekliefhebber altijd blij mee kunt maken, zijn concertkaartjes voor zijn of haar favoriete act. En natuurlijk ben jij degene die meegaat, dus stiekem is het ook nog eens een leuk cadeau voor jezelf.

Een dvd met het beste optreden ooit
In deze coronatijden gaan veel concerten helaas niet door. Gelukkig laat elke respectabele band die zichzelf serieus neemt zijn concerten op video opnemen. Kijk goed rond en koop zo’n dvd om als presentje weg te geven. Wedden dat je indruk maakt met dit cadeau?

Of ga voor een mooi muziekboek
Naast dvd’s zijn er ook veel muziekboeken. Denk bijvoorbeeld aan boeken over de geschiedenis van een specifiek genre. Ook een biografie van iemands favoriete artiest doet het altijd goed als cadeau. Vrijwel alle grote bands en artiesten hebben hun eigen geschiedenis laten opschrijven, dus de keuze is reuze.