Culture

De aangrijpende biografie van Avicii is vanaf nu te koop

Het is ruim drie jaar geleden dat Avicii overleed. De Zweedse dj, die eigenlijk Tim Bergling heet, werd 28 jaar en kampte met gezondheids- en verslavingsproblemen. Zijn muziek houdt tot op de dag van vandaag stand en zijn tracks zijn populairder dan ooit. Vandaag verschijnt wereldwijd zijn officiële biografie. Later deze maand volgen ook een e-book en luisterboek.

Avicii produceerde de ene wereldhit na de andere, maar had ook ernstige gezondheidsproblemen die veroorzaakt werden door overdadig alcoholgebruik en een verslaving aan zware pijnstillers. Dit beeld kwam pijnlijk duidelijk naar voren in de veelbekeken documentaire Avicii: True Stories die in oktober 2017 op Netflix verscheen. De muzikant maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven.

Onderzoeksjournalist Måns Mosesson schetst in het boek door middel van interviews met Tims familie, vrienden en collega’s uit de muziekindustrie een eerlijk beeld van Tim Bergling en zijn zoektocht in het leven. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over je weg vinden in het leven terwijl je te maken hebt met stress, depressie, angst, succes, roem en verslavingen. En dat allemaal op jonge leeftijd.

Tim Berglings aangrijpende levensverhaal is niet alleen interessant is voor fans en muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.