Events

Awakenings komt met een nieuw festival

Awakenings gaat het in 2022 grootser aanpakken dan ooit. Er komt een tweede festival op een nieuwe locatie, met een extra dag én een camping. Op 29, 30 en 31 juli 2022 strijkt Awakenings Summer Festival, zoals het nieuwe festival heet, neer in Hilvarenbeek. Naast een extra festivaldag, biedt deze nieuwe locatie ook de mogelijkheid voor een camping, iets dat in 25 jaar Awakenings nog niet eerder voorkwam. Hiermee is Awakenings het eerste technofestival in Nederland dat een volledige weekender aanbiedt.

Een driedaags-festival, inclusief een camping, is een langgekoesterde wens van Rocco Veenboer, founder van Awakenings. “Als festivalorganisatie blijven we altijd in beweging en stellen we onszelf altijd de vraag hoe iets beter of mooier kan. Awakenings Festival begon ooit als eendaags festival en ging in 2014 naar twee dagen. We voelden echter dat er nog veel meer in zat. Het festival was de laatste jaren steevast binnen 24 uur uitverkocht en onze achterban gaf aan een volledige weekender gericht op techno echt te missen in het festivallandschap. Dat we dit nieuwe hoofdstuk van Awakenings in Hilvarenbeek mogen realiseren is een droom die uitkomt.”

Awakenings Summer Festival krijgt maar liefst negen stages, die zowel overdekt als in de buitenlucht zijn. Ook wordt er breder binnen het genre geprogrammeerd, wat betekent dat er meer ruimte is voor jong talent en subgenres. Naast het hoofdprogramma worden bezoekers die blijven overnachten verblijd met een randprogramma bomvol verrassingen.

De line-up voor het allereerste Awakenings Summer Festival wordt eind januari 2022 bekendgemaakt, tegelijkertijd met de start van de kaartverkoop. Er komen weekendtickets en dagtickets.