Events

Sziget kondigt o.a. Arctic Monkeys, Dua Lipa en Stromae aan

Na twee zomers zonder Sziget, keert het Hongaarse festival in 2022 weer terug. Vandaag zijn de eerste namen aangekondigd. Onder meer Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings Of Leon, Lewis Capaldi, Stromae en Ronnie Flex & The Fam staan op het programma. Ook Alan Walker, Bastille, Caribou, Jade Bird, Jungle, Little Simz, Sevdaliza, Sigrid, Viagra Boys, Woodkid en Yung Lean zijn van de partij.

Sziget is een van de grootste festivals van Europa. Naast muziek is er een uitgebreid randprogramma vol theater, kunst, circus, film, cabaret, workshops en meer. Jaarlijks trekt het festival op het Óbuda-eiland in Boedapest bezoekers uit meer dan honderd landen.

De kaartverkoop voor Sziget, dat dit jaar plaatsvindt van 10 tot en met 15 augustus, is per direct gestart. Voor een Full Festival Pass betaal je momenteel 290,00 euro en voor een 3-Day Pass 195,00.

Ook in 2022 reist de Sziget Express weer naar Boedapest. Deze festivaltrein brengt jaarlijks duizenden Szitizens van Nederland naar Hongarije. Tickets voor de groenste reisoptie naar het Hongaarse festival zijn binnenkort te koop bij organisator Festival Travel.