News

Ari Lennox gearresteerd op Schiphol: ‘Ze haten zwarte mensen’

Ari Lennox is vanochtend gearresteerd op Schiphol. De Amerikaanse r&b-zangeres werd woest omdat ze naar eigen zeggen etnisch was geprofileerd door een KLM-medewerker. Lennox veroorzaakte vervolgens veel overlast, waarop de Koninklijke Marechaussee besloot haar aan te houden.

Courtney Shanade Salter, zoals de zangeres eigenlijk heet, begon haar dag heel vrolijk. “Hello Amsterdam”, was er op Twitter te lezen. Al snel werd de toon van haar berichtjes heel anders. “Fuck Amsterdamse bewakers. Ze haten zwarte mensen.” Ook in de daaropvolgende tweets is een hoop gescheld te zien.

Niet alleen op Twitter maakte Ari Lennox zichzelf erg boos, maar ook op het vliegveld zelf. De zangeres veroorzaakte zoveel overlast dat de Koninklijke Marechaussee moest ingrijpen en haar zelfs arresteerde. “Ik word gearresteerd in Amsterdam, omdat ik reageer op een vrouw die mij etnisch profileert.”

De marechaussee bevestigt dat Ari Lennox is gearresteerd. KLM gaat uitzoeken wat er precies is gebeurd en of er daadwerkelijk sprake was van etnisch profileren. “Wij nemen dit heel serieus.”