News

S10 vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival

Nederland wordt op de 66e editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door S10. Stien den Hollander, zoals de zangeres eigenlijk heet, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. Ze weet mensen te raken met haar pure en eerlijke teksten. In Turijn mag ook de rest van Europa kennismaken met dit grote Hoornse talent.

“Muziek is alles voor mij. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland… dat vind ik echt geweldig”, aldus S10.

Nederlandstalig
Met welk nummer S10 Nederland vertegenwoordigt, wordt op een later moment bekendgemaakt. Wel wil Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, alvast verklappen dat de zangeres trouw blijft aan zichzelf en haar eigen stijl. “Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft een bijzondere editie te worden.”

S10
S10 heeft een authentieke sound. Ze tekende op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract bij Noah’s Ark. Dit gaf Stien de kans haar debuutalbum Snowsniper (2019) op te nemen, welke werd beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs: een Edison in de categorie ‘alternative’. Een jaar later, in 2020, verscheen haar tweede album Vlinders. Een uitverkochte tournee en hoge noteringen in de hitlijsten volgden.
Turijn
Het Eurovisie Songfestival 2022 vindt door de winst van de Italiaanse band Måneskin plaats in Turijn. Op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 14 mei de finale. S10 gaat zich de komende maanden in alle rust voorbereiden op haar deelname.