Culture

Moco Museum omarmt NFT-wereld met ‘The New Future’

Het Moco Museum in Amsterdam zal vanaf vandaag NFT-kunstwerken tentoonstellen. Moco Museum is een van de eerste musea ter wereld dat op deze wijze NFT-kunst deelt met het publiek. Hiermee laat Moco de huidige verandering in de kunstmarkt zien.

Blockchain en Bitcoin zijn voor de meeste mensen inmiddels bekende begrippen. De Non Fungible Token (NFT) is het nieuwe buzz-woord in de blockchainwereld. Een NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten zoals kunstwerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de blockchaintechnologie. Momenteel staan NFT’s volop in de belangstelling en vormt het een revolutie voor de ontwikkeling van digitale kunst. Naast dat het (digitale) kunstenaars een nieuw podium biedt, kunnen kunstenaars door de blockchaintechnologie rechtstreeks in contact treden met collectors en veilinghuizen. Een tussenpersoon is niet meer nodig. Kunstenaars zijn minder afhankelijk van galeries en krijgen meer vrijheid.

Met de unieke NFT-tentoonstelling The New Future speelt Moco als een van de eerste musea ter wereld in op de NFT-trend. De collectie bestaat uit de meest gewilde digitale kunstwerken van onder andere bekende NFT-kunstenaars zoals Beeple, wiens echte naam Mike Winkelmann is. Eerder dit jaar is een kunstwerk van hem geveild voor 69 miljoen dollar, de op twee na hoogste prijs die ooit is betaald voor een werk van een levende kunstenaar.