Stuff

Samsung lanceert een afstandsbediening die nooit leeg is

Je kent het wel: ben je net door het enorme aanbod van Netflix aan het scrollen, zijn de batterijen van je afstandsbediening leeg. En dan blijkt ook nog dat je geen nieuwe batterijen in huis hebt. Samsung wil dit soort problemen wegnemen en gaat bij nieuwe tv’s een afstandsbediening leveren die nooit leeg raakt. De zogenoemde Eco Remote laadt zichzelf op via een zonnecel en radiogolven.

Eco Remote
De innovatieve afstandsbediening wekt energie op uit de bestaande radiogolven van routers, zoals die bijvoorbeeld worden gebruikt voor wifi. De hoeveelheid energie die wordt opgewekt is klein, maar omdat dit proces continu plaatsvindt is het voldoende om altijd voor een volle accu te zorgen. Deze bijzondere techniek wordt ook toegepast in RFID-tags en elektronische implantaten.

De accu van de Eco Remote is daarnaast op te laden via een zonnecel aan de achterkant van het apparaat. En mocht je de afstandsbediening even snel willen opladen, dan is er ook nog de mogelijkheid om hem via usb-c op te laden.

Samsung levert de vernieuwde Eco Remote bij alle tv-modellen van dit jaar. De afstandsbediening is verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Meer details en prijzen zijn nog niet bekend. Voor goede deals checken wij altijd even Bespaardeals.nl/samsung.

Nieuwe toestellen
Dat er veel nieuwe tv-modellen verschijnen dit jaar, werd vandaag wel duidelijk. Samsung heeft meerdere nieuwe toestellen aangekondigd, waaronder nieuwe MicroLED, mini-LED en QLED-televisiemodellen. De MicroLED-tv’s in 110″, 101″ en 89″ krijgen een Art Mode om kunst weer te geven. Ook krijgen ze ondersteuning voor Dolby Atmos en kunnen ze in 4k op 120fps beeld weergeven van vier bronnen.

Samsung heeft tevens een nieuwe versie van The Frame aangekondigd. De nieuwe versie krijgt een mat scherm en verschijnt in formaten van 32″ tot en met 85″. Ook de kantelbare The Sero krijgt een mat scherm. Hetzelfde geldt voor The Serif, de tv die op hoge pootjes staat. Het elektronicaconcern zegt de stap naar mat te maken, zodat de schermen minder spiegelen. Een goede keuze, lijkt ons.