Stuff

Dit is het verschil tussen scart en HDMI

Ben je bezig met het aansluiten van je eigen game pc? Wil je een gameconsole aansluiten op je televisie? Of overweeg je je eigen thuisbioscoop te maken? In al deze gevallen is het belangrijk om de juiste keuzes te maken wat betreft de kabels. Voor welke kabels je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van de situatie.

Tegelijkertijd is het een feit dat veel kabels op elkaar lijken. Wat is bijvoorbeeld een scart-kabel? Wat is een HDMI-kabel? En wat is een scart to HDMI-kabel? Wij leggen het je uit.

Scart-kabel
Een scart-kabel is een kabel die een analoog signaal doorgeeft. De kabel is hierdoor in staat om zowel beeld als geluid te verzenden. Bij bijvoorbeeld een televisie is een scart-kabel daardoor ideaal. Je kunt een dvd-speler middels de scart-kabel op de televisie aansluiten, waarna alle beelden én het geluid perfect doorgegeven worden.

Tegenwoordig wordt een scart-kabel ook veel voor gameconsoles gebruikt. Je kunt zo’n kabel in de gameconsole stoppen, waarna je de andere kant van de kabel in de televisie stopt. Als je een televisie met een flinke verversingssnelheid hebt, betekent dit dat je optimaal van je games kunt genieten. Ook met dank aan de scart-kabel.

HDMI-kabel
Een HDMI-kabel is ook in staat om video- en audiosignalen over te geven. Dit gaat echter op een andere manier dan bij een scart-kabel. Een HDMI-kabel is namelijk een zogeheten digitale kabel; de kabel geeft op een digitale manier alle video- en audiosignalen over.

De structuur/samenstelling van een HDMI-kabel is ook anders. Zo vind je in een dergelijke kabel geen chips of andere componenten. Met dank aan deze samenstelling ondersteunt een HDMI-kabel alle mogelijke beeldopties.

Op dit moment is een HDMI-kabel een van de populairste kabels. Dit is te danken aan het gemak, aan de kwaliteit en aan de veelzijdigheid van zo’n kabel. Grote kans dat je bij je televisie, je pc of je gameconsole ook voor een HDMI-kabel gaat kiezen.

Scart of HDMI?
In de huidige tijd is het aan te raden om voor een HDMI-kabel te kiezen. De HDMI-kabel werkt digitaal, terwijl een scart-kabel analoog werkt. Op basis daarvan kan gesteld worden dat een scart-kabel toch iets ouderwetser is. Een HDMI-kabel voldoet daarentegen juist wel aan alle gestelde eisen van tegenwoordig. Mocht je oudere apparaten hebben, komt een scart-kabel mogelijk wel prima van pas.