Audio

Joep Beving en S10 brengen een nieuwe versie van ‘De Leven’ uit

Joep Beving en S10 hebben vandaag een nieuwe versie van De Leven uitgebracht. Het origineel werd in 2011 gemaakt door Sef en was de titelsong van de eveneens in dat jaar verschenen film Rabat. De opbrengst van de remake gaat naar onderzoek naar immuuntherapie.

Het idee voor de remake ontstond nadat er bij Bevings manager Mark Brounen kanker werd vastgesteld en hij daardoor gedwongen werd na te denken over muziek voor een komend afscheid. Daarnaast hoopt Brounen met het nummer, en de in zijn naam opgerichte stichting, onderzoek naar immuuntherapie te kunnen steunen, een behandeling die nu alleen onverzekerd in het buitenland kan plaatsvinden.

Voor Beving was het vanzelfsprekend om aan de remake mee te werken. “Deze versie van De Leven is er een om het leven te vieren en in het bijzonder dat van Mark. De tekst van de track is Mark ten voeten uit. De wetenschap van een naderend einde deed hem besluiten nog een extra tand bij te zetten en een stichting op te richten in zijn nalatenschap, in de hoop anderen te kunnen helpen in hun gevecht tegen kanker. Dat wij middels dit nummer een bijdrage mogen leveren aan dit doel en aandacht kunnen vragen voor zijn fundraiser is prachtig.”

De keuze voor S10 werd gemaakt omdat zowel Brounen als Beving haar de meest passende persoon vonden met ook het talent om de tekst op de juiste manier te brengen.

Meer informatie over de remake is te vinden op Deleven.nu. Ook worden er via de website verschillende items geveild. Hierbij kan er onder meer geboden worden op een modeschets van modeontwerpster Iris van Herpen, een gelimiteerde foto van topfotograaf Bastiaan Woudt en een kookles van Vjeze Fur. De veiling loopt af op woensdag 26 januari en alle opbrengsten gaan naar het Antoni van Leeuwenhoek om hun onderzoek naar immuuntherapie te steunen.