Culture

‘Nike wil ongevaccineerde medewerkers ontslaan’

Nike wil werknemers in Beaverton die niet gevaccineerd zijn op straat zetten. Dat meldt het Amerikaanse dagblad Oregon Live. Medewerkers die zich niet kunnen laten vaccineren vanwege medische of religieuze redenen zijn vrijgesteld.

Het Amerikaanse sportconcern zou een e-mail hebben gestuurd naar 14.000 in Beaverton gevestigde medewerkers die de vaccinatiedeadline van 1 december 2021 niet hebben gehaald. In de e-mail zou het volgende staan: “U heeft het verificatieproces niet voltooid en uit onze gegevens blijkt dat u geen goedgekeurde vrijstelling heeft. U voldoet niet aan het beleid en als gevolg hiervan wordt uw dienstverband volgens de planning op zaterdag 15 januari 2022 beëindigd.”

In de staat Oregon, waar Beaverton ligt, is het niet verplicht om jezelf te laten vaccineren. Bedrijven hebben echter wel de mogelijkheid om hun werknemers te verplichten. Columbia Sportswear, een ander kledingmerk dat ook in Oregon is gevestigd, wil Nike’s voorbeeld volgen. Zij gaan vanaf 1 februari soortgelijke stappen ondernemen.