News

RTL legt The Voice stil na ‘zeer ernstige aantijgingen’

RTL stopt voorlopig met het uitzenden van The Voice Of Holland. De zender meldt dat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen. “De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL. Wij willen tot de bodem uitzoeken wat er precies speelt”, aldus een woordvoerder.

“Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma Boos een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice Of Holland. Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

Boos-presentator Tim Hofman meldt op Twitter ‘ontzettend lang en zorgvuldig’ onderzoek te hebben gedaan. “Aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit”, aldus Hofman.

Update: cameraman reageert
Op het bericht van Tim Hofman reageert onder andere een cameraman die ooit voor The Voice werkte. “Klasse Tim. Je durft. Het is echt angstaanjagend wat daar gebeurt. In mijn tijd als cameraman gebeurde er al vele zaken die niet geschikt waren voor het daglicht. Ik kreeg ontslag toen ik er wat van zei. Politie heeft in 2018 met aangifte klaarblijkelijk niets gedaan.”

Update: aflevering zou over Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen gaan
Online roddelkanalen zeggen dat de aflevering van Boos onder andere over Ali B gaat. “Meerdere betrouwbare bronnen vertellen ons dat Ali B vaak meisjes mee naar optredens neemt. Wij hebben vernomen dat hij bij een van deze meisjes ooit zijn broek naar beneden heeft getrokken toen ze samen in de kleedkamer waren. Hij heeft haar toen om seks gevraagd. Toen dit meisje weigerde maakte Ali B haar duidelijk dat ze dan nooit meer met hem mee mocht naar zijn shows en dat ze een carrière wel kon vergeten”, aldus Juicechannel.

Volgens roddelkoningin Yvonne Coldeweijer gaan kijkers in shock zijn. “Er is geen weg meer terug voor Ali B.”

In de uitzending zullen ook Marco Borsato en Jeroen Rietbergen worden behandeld. Laatstgenoemde erkent de beschuldigingen en stapt per direct op.

Update: reactie Spec

Update: aangifte bij OM van seksueel wangedrag
Er is bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag. Dat meldt De Telegraaf. Het gaat naar verluidt om een beschuldiging tegen Ali B.

Update: Ali B reageert op de beschuldigingen
Ali B heeft in een reactie laten weten dat hij 100% overtuigd is van zijn onschuld. “Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, aldus de rapper. “Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals, het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”

Update: slachtoffers verenigen zich in WhatsApp-groep
Meer dan veertig vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice Of Holland hebben zich verenigd in een WhatsAppgroep. Dat meldt RTL Boulevard.