Stuff

Ark Invest voorspelt dat een Bitcoin in 2030 meer dan 1 miljoen dollar waard is

Het gaat de afgelopen maanden niet erg goed met bitcoin, maar analisten hebben nog steeds het volste vertrouwen in de cryptomunt. Het Amerikaanse beleggingshuis Ark Invest schrijft in een nieuw rapport zelfs dat bitcoin een waarde van 1 miljoen dollar kan aantikken tegen 2030. In het rapport, dat de naam Big Ideas draagt, staat geschreven dat bitcoin nog maar een fractie van z’n potentiële gebruik heeft bereikt.

“13,5 miljoen van de bijna 19 miljoen bitcoins die in de omloop zijn, zijn de afgelopen 155 dagen niet van eigenaar gewisseld. Dit is een aanwijzing dat veel investeerders hun bitcoins voor de lange termijn aanhouden”, zo staat er onder meer in het rapport geschreven.

“Hieronder vallen grote partijen als Grayscale, MicroStrategy en Tesla. Het afgelopen jaar zagen we bovendien veel institutionele investeerders de markt binnenstappen. Door het komen van regulatie en investeringsproducten zoals ETF’s zal deze trend in de toekomst alleen maar versnellen.”

De analisten van Ark Invest wijzen ook op een technische aanpassing van het onderliggende netwerk van de bitcoin, de zogenoemde Taproot upgrade, als positieve ontwikkeling.

Ark Invest verwacht dat de komende jaren meer landen in de voetsporen zullen treden van El Salvador en bitcoin tot een wettig betaalmiddel maken. “De koers zal hierdoor door het dak schieten.”