Audio

Flume keert terug met een nieuw album

Flume is terug! De Australische Grammy winnende dj brengt op 20 mei zijn nieuwe album Palaces uit. Vandaag verschijnt de eerste single Say Nothing. Op de track werkt Flume samen met zijn landgenoot MAY-A.

Say Nothing gaat over het inzicht dat je ervaart na een relatie”, aldus Flume. “We schreven het nummer halverwege 2020, toen corona nog vrij nieuw was. Ik was erg enthousiast over het oorspronkelijke idee, maar pas toen ik begin 2021 terugkwam in Australië en ik met MAY-A aan het werk ging, kwam de track echt tot leven.”

Ook zijn nieuwe album Palaces begon vorm te krijgen toen Flume terugkeerde naar zijn geboorteland Australië nadat hij aan het begin van de pandemie moeite had om muziek te schrijven in Los Angeles. Flume vestigde zich in een kustplaats in de Northern Rivers-regio van New South Wales en vond snel de inspiratie die hij nodig had door contact te maken met de natuur om hem heen.

Hij en zijn buurman, de beeldend kunstenaar Jonathan Zawada, raakten gefascineerd door de lokale fauna, in het bijzonder de vogels, en verzamelden veldopnames die uiteindelijk hun weg naar het album vonden. Terwijl Flume een sterke band met zijn omgeving bleef smeden, begon het album dat hij wilde maken zich te vormen. Uiteindelijk nam hij een titel aan om magie van de natuur goed te benadrukken.

Naast MAY-A werkt Flume op Palaces samen met onder meer Caroline Polachek, Damon Albarn, Kučka en Vergen Maria.