News

Vijf aangiftes en twintig meldingen van zedenslachtoffers The Voice

Er is tot nu toe vijf keer aangifte gedaan van strafbare zedenfeiten tegen personen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Daarnaast zijn er bij de politie zo’n twintig meldingen gedaan van ongepast gedrag. Dat meldt politie Midden-Nederland.

Aangiftes
Er liggen momenteel aangiftes tegen (ex-)juryleden Ali B. en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. Ali B wordt twee keer beschuldigd van verkrachting. Bij Jeroen Rietbergen en Martijn N. gaat het om aanranding.

Het is niet duidelijk waar Marco Borsato van wordt beschuldigd. De aangifte tegen hem werd al bekend vóór het drama rond The Voice en komt van een ex-medewerkster van de zanger. Volgens advocaten Carry en Geert-Jan Knoops hoort de aangifte tegen de zanger niet bij het onderzoek naar The Voice.

Ook één aangifte tegen Ali B. staat los van The Voice. Het is niet bekend of die wél bij deze vijf aangiftes is meegeteld.

Meldingen
Naast de aangiftes zijn er twintig meldingen binnengekomen van ongepast gedrag en mogelijk seksueel misbruik. De politie maakt een onderscheid tussen meldingen en aangiften. Het eerste leidt in principe niet tot strafrechtelijk onderzoek. Het tweede kan wel tot een onderzoek leiden onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Ontkennen
Ali B. en Marco Borsato ontkennen nog steeds alle aantijgingen. Jeroen Rietbergen heeft wel toegegeven zich grensoverschrijdend te hebben gedragen.