Stuff

Neuralink-chip van Elon Musk kan gebruikers een orgasme geven

Elon Musk heeft een aantal enorme ambities. Zo wil hij een menselijke kolonie stichten op Mars. Ook is hij bezig een chip te creëren die onze hersenen koppelt aan kunstmatige intelligentie. Dat laatste zou volgens experts een seksuele revolutie kunnen ontketenen.

Neuralink
Met Neuralink wil Musk de techniek die we nu bij ons dragen in telefoons, inbouwen in ons brein. Neuralink zou mensen in staat stellen om met onze gedachten berichten naar elkaar te sturen of machines te besturen. Zo kan een persoon die verlamd is of een ledemaat mist een robotische arm met zijn gedachten aansturen. Ook zou het mogelijk zijn iemands persoonlijkheid te uploaden naar een computer, zodat deze na diens dood kan worden overgezet naar een robot of zelfs een ander mens. De toepassingen zijn eigenlijk oneindig.

Seksuele revolutie
Sommige experts menen dat we nog te weinig denken aan de mogelijkheden binnen een ander belangrijk veld: onze erotische ervaringswereld. Met Neuralink wordt het mogelijk het brein zodanig te stimuleren dat intens genot wordt ervaren, zonder externe acties of bijvoorbeeld het gebruik van drugs. Je kunt dus een orgasme krijgen door er simpelweg aan te denken.

“Als iemand een orgasme krijgt, zou je diezelfde plezierervaring door hun partner kunnen laten ervaren, zodat ze weten hoe het seksuele genot van hun partner aanvoelt”, aldus sekstech-expert Ben Barnes.

2022
Chips in mensen implanteren klinkt misschien als iets uit de verre toekomst, maar niets is minder waar. Elon Musk wil dit jaar de eerste chips gaan plaatsen. Vorig jaar lukte het Neuralink al om een gamechip te implanteren in de hersenen van een aapje. Dankzij de chip kan het dier nu spelletjes spelen in zijn hoofd. Volgens Musk is de aap erg blij en heeft hij geen last gehad van het experiment.