Culture

Ben & Jerry’s lanceert een podcastserie met gasten zoals John Legend

Ben & Jerry’s heeft vandaag een podcastserie gelanceerd. De podcast, genaamd Into the Mix: A Ben & Jerry’s Podcast About Joy & Justice, wordt gepresenteerd door de Amerikaanse schrijver Ashley C. Ford. Het doel van de podcast is om een nieuwe generatie activisten en artiesten te inspireren.

Bij de podcast schuiven prominente culturele gasten aan die vertellen hoe ze hun bekendheid inzetten om sociale verandering in de maatschappij te bewerkstelligen. Onder meer milieuactivist Bill McKibben en zangeres Patti Smith komen langs.

In de eerste aflevering praat zanger John Legend over racisme in het strafrechtsysteem, het belang van stemrecht en zijn inspanningen om structureel racisme op lokaal niveau tegen te gaan.

Into the Mix volgt op het succes van Ben & Jerry’s eerste podcast, een zesdelige serie getiteld Who We Are, gepresenteerd door Jeffrey Robinson. Who We Are toonde de verborgen manieren waarop wettelijke discriminatie en door de staat gesanctioneerde brutaliteit nog steeds een impact hebben op zwarte Amerikanen.

De nieuwe podcastserie Into the Mix is vanaf nu gratis te streamen via Spotify en Apple Podcasts.