Food

FUL Revive: de toekomst van drank is blauwgroen

Microalgen zoals spirulina hebben alles in zich om het voedsel van de toekomst te worden. Met hun rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde. Althans, in potentie. Want door de visachtige geur en vieze smaak zijn microalgen geen geliefd ingrediënt in onze dagelijkse voeding. Hier lijkt nu echter verandering in te komen.

Voedingstechnologen van de Wageningen Universiteit hebben een natuurlijk proces ontwikkeld om spirulina van de onaangename smaak en geur te ontdoen. Het resultaat is het nieuwe ingrediënt FUL®, dat nu voor het eerst is verwerkt in een verfrissend superfood drankje met een kenmerkende blauwgroene kleur.

FUL® Revive
FUL® Revive, zoals het drankje heet, heeft het gevoel en de smaak van een frisdrank, maar dan zonder de loze calorieën, cafeïne of toegevoegde suikers en mét alle gezondheidsvoordelen van vruchtensap en superfood. Je kunt FUL® Revive drinken tijdens een middagdip, na het sporten of mixen met (alcoholvrije) gin of wodka voor een lekkere cocktail.

Waarom FUL® Revive zo ontzettend gezond is? Dit komt grotendeels door phycocyanine. Deze antioxidant werkt ontstekingsremmend en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Het drankje is daarnaast rijk aan onder meer vitamine C, B2, ijzer, calcium en chlorofyl, waarvan is bewezen dat ze onmisbaar zijn voor onze stofwisseling, zenuwstelsel en immuunsysteem. Een speciale rol is weggelegd voor de uit spirulina onttrokken eiwitten, die alle essentiële aminozuren leveren. Hiermee is FUL® zelfs een veelbelovend alternatief voor rundvlees.

Nu je hebt gelezen hoe ontzettend gezond FUL® Revive is, vraag je je waarschijnlijk af of zo’n superfood drankje ook daadwerkelijk lekker is. Wij hebben het voor je uitgetest.

Smaken
Wat bij het drinken van FUL® Revive direct opvalt is de blauwgroene kleur. Deze unieke kleur is ook doorgetrokken naar de branding en flesjes van het merk. Hierdoor herken je FUL® Revive direct. Ook kunnen wij ons voorstellen dat het door deze kleur extra leuk is om cocktails te maken. Het oog wil tenslotte ook wat.

FUL® Revive verschijnt in drie smaken: lime-mint, lemon-ginger en white peach. Lime-mint is heerlijk fris en ideaal voor een zomerse dag. Lemon-ginger combineert het frisse van lemon met de kenmerkende smaak van ginger. White peach heeft een hele duidelijk perziksmaak. Het is echt alsof je vruchtensap drinkt.

Ondanks het ontbreken van suikers en kunstmatige geur- of smaakstoffen, zijn de smaken erg sterk. FUL® Revive is een drankje om van te genieten, niet iets om snel achterover te tikken als je dorst hebt.

De makers van FUL® Revive hebben bewezen dat microalgen prima kunnen worden toegepast in ons eten en drinken. Misschien is dit zelfs wel het begin van een nieuwe foodrevolutie. Zelf FUL® Revive uitproberen? Check Fulcompany.com.