News

Amsterdam krijgt er een bijzondere nieuwe nachtclub bij

Op zaterdag 12 maart opent er in Amsterdam-Noord een nieuwe nachtclub. Bij Parallel, zoals de club heet, kunnen bezoekers iedere vrijdag en zaterdag tot diep in de nacht genieten van muziek, kunst en nieuwe mensen. Het volledige programma voor maart en april is vandaag bekendgemaakt. Tickets zijn vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar.

Initiatiefnemers zijn Wesley Texel en Raaf Verhoef, beide werkzaam als programmeurs bij Paradiso. “Verwacht een programma met een grote verscheidenheid aan genres op het snijvlak van electronisch en hiphop”, aldus Wesley. “Van amapiano tot UK garage en van future beat tot afrohouse. Het is een nieuw hoofdstuk in het Amsterdamse nachtleven.”

De club bevindt zich in de Tolhuistuin waar voorheen Paradiso Noord gevestigd was. De zaal is opnieuw ingericht als club. Raaf: “Er is een nieuwe ingang aan de achterzijde, alles is donker geverfd en het podium is modulair gemaakt. De dj’s staan gelijkvloers met het publiek, dat ook achter de dj kan staan. Daardoor is de verbinding tussen artiest en bezoeker veel beter te maken. Wat het meest in het oog gaat springen is de installatie van lichtkunstenaars Children of the Light. Speciaal voor Parallel heeft het duo een lichtkunstwerk gemaakt dat als centerpiece voor de dansvloer gaat fungeren.”