News

Bizar: Jan Roos legt aan S10 uit hoe ze zelfmoord moet plegen

De kijkers van het populaire YouTube-programma Roddelpraat zijn niet zo snel op hun teentjes getrapt. Sterker nog: ze zijn dol op de ongezouten meningen van presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos. Maar deze week ging Jan Roos zelfs voor de trouwe aanhang te ver, nadat hij in een item over S10 tips gaf hoe je het beste zelfmoord kunt plegen.

Stien den Hollander, die dit jaar als S10 ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, heeft jarenlang gekampt met depressies en suïcidale gedachtes. Jan is daar totaal niet onder de indruk van. “Dit is echt zo’n meisje dat zichzelf zit te snijden op haar kamertje voor aandacht. Verschrikkelijk”, aldus de presentator in de show van deze week. “Dat heeft ze dus ook heel lang gedaan”, reageerde Dennis Schouten. Ik weet niet of het voor aandacht was, maar zij is heel lang suïcidaal geweest.” Jan: “Ja nou, had lekker gewoon van het dak afgesprongen.” Na nog een paar harde opmerkingen, ging Jan Roos uitleggen hoe je het beste zelfmoord kunt plegen. “En één ding, Stientje: de polsen nooit zo, maar zo.”

Kijkers vinden vooral die laatste opmerking veel te ver gaan. “Ik ben fan sinds het begin van jullie kanaal, maar dit was echt ondermaats. Zelfmoord is wat mij betreft een grens overschrijden”, aldus een kijker. “Grappen maken mag, maar dit is aanzetten tot zelfmoord”, reageert een andere kijker.

Inmiddels heeft Jan op de Roddelpraat-website zijn excuses aangeboden: “Als ik mensen, die zelf ook in de knoop zitten, verdrietig heb gemaakt dan vind ik dat vervelend. Dus sorry daarvoor, stelletje mafketels. Overigens zijn Dennis en ik al jaren psychische patiënten. Dus we kennen de pijn.”

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.