Events

Festivalbranche zoekt personeel: deze zomer duizenden banen beschikbaar

Met eindelijk groen licht voor de Nederlandse festivalzomer, kunnen festivalorganisaties zoals ID&T niet wachten om bezoekers te mogen verwelkomen op evenementen zoals Awakenings, Mysteryland en Vunzige Deuntjes Festival. Om muziekliefhebbers een onvergetelijke ervaring te bieden op een van de honderden festivals die jaarlijks in de zomer worden georganiseerd, is de festivalbranche op zoek naar duizenden zomerkrachten, freelancers en vrijwilligers.

In de afgelopen twee jaar, waarin het organiseren van grootschalige evenementen wegens de opgelegde maatregelen niet mogelijk was, kozen veel tijdelijke krachten voor zekerheid en daarmee een baan buiten de evenementenbranche. Zo gingen velen aan de slag in de bouw of bij de GGD. Nu evenementen weer toegestaan zijn, blijkt er een groot tekort aan onder andere barpersoneel, festivalbouwers, beveiligers, schoonmakers, verkeersregelaars en hulpverleners om te werken op de verschillende evenementen.

Met het nieuwe initiatief Deleukstezomerbaan.nl hoopt ID&T duizenden tijdelijke krachten te enthousiasmeren om deze zomer aan de slag te gaan in de evenementenbranche. Wil jij werken op festivals? Neem dan snel een kijkje op de site.