Events

Amsterdamse nachtclubs organiseren een inzamelingsactie voor Oekraïne

Komende zaterdag organiseert De Nacht Staat Op een fundraiser voor Oekraïne. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt om de slachtoffers van de oorlog te helpen. Al ruim twintig clubs hebben aangegeven mee te doen.

De Nacht Staat Op Voor Oekraïne is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen uit het Nederlandse nachtleven. Kort na de invasie van het land drong het besef door dat er snel iets gedaan moest worden om steun te bieden aan de getroffenen. In het het bijzonder bij het deelnemende boekingskantoor Meanwhile, dat onder meer vier Oekraïense dj’s vertegenwoordigt, waarvan twee moesten vluchten.

Alle donaties gaan naar het Ukraine Humantarian Fund. Dit fonds helpt humanitaire NGO’s en VN-agentschappen om de meest kwetsbare gemeenschappen en mensen te helpen, en hun dringend nodig voedsel, water, onderhoud en nadere basisondersteuning te bieden. In de aanloop naar 19 maart staat er een inzameling online op GoFundMe en zullen betrokken partijen er alles aan doen om extra geld op te halen.

Wil jij weten welke clubs meedoen aan de actie? Check dan Denachtstaatop.com.