Culture

Amsterdam organiseert Europa’s eerste metaverse festival

Amsterdam organiseert binnenkort Europa’s eerste metaverse festival. MET AMS heeft als doel de metaverse voor iedereen toegankelijk te maken. Het evenement vindt plaats van 14 t/m 17 juni in en rond de Gashouder op het Westergasterrein.

MET AMS combineert een inhoudelijk congres voor professionals met een scala aan culturele side-events voor een divers publiek. Tijdens de vierdaagse conferentie kunnen professionals uit de marketing-, tech- en crypto-industrie, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers uit de kunst- en cultuursector netwerkevenementen bijwonen en deelnemen aan workshops. Daarnaast maken kunstroutes en concerten het onderwerp metaverse tastbaar en toegankelijk voor een breder publiek.

“De ontwikkelingen binnen Web3 gaan razendsnel. Buiten Europa zijn er veel evenementen en conferenties die zich bezighouden met het onderwerp metaverse. Wij willen ervoor zorgen dat Europa niet achterblijft”, aldus mede-oprichter Peter Meere.

De eerste conferentienamen zijn onder meer The Sandbox, digitaal modehuis The Fabricant en NFT-projecten Boss Beauties en HAPE. Ook wereldberoemde artiesten als Reuben Wu, Laya Mathikshara en Rik Oostenbroek staan ​​op de line-up. Meer namen worden binnenkort onthuld. Check voor details en tickets Met-ams.xyz.