Stuff

Wat wil jij dit jaar voor je verjaardag? Hier vier suggesties

Zodra je verjaardag dichterbij komt, en zeker zodra je er wat mensen voor hebt uitgenodigd, kun je de vraag gaan verwachten: ‘wat wil jij voor je verjaardag?’. Het kan een leuke vraag zijn als je volop ideeën hebt. Menigeen merkt echter dat met het oplopen van de jaren het aantal wensen juist af lijkt te nemen. Wat ik wil? Help, ik heb geen idee! Maar geen paniek, want wij hebben een aantal suggesties voor je die altijd goed zijn.

Een kledingbon
Kleding heb je altijd nodig. Nou is het nogal tricky om je vrienden kleding uit te laten kiezen. Misschien hebben ze wel een hele andere smaak of schatten ze je maat verkeerd in. De oplossing? Vraag gewoon een kledingbon. Vrijwel alle kledingwinkels en webshops bieden cadeaukaarten aan. Op deze manier weet je zeker dat je een nuttig cadeau krijgt, maar hoef je niet saai om geld te vragen. Perfect toch?

Een goede fles wijn
Houd je van wijn? Dan hoeft de vraag wat je voor je verjaardag wil nooit een lastige te zijn. Je vindt het waarschijnlijk fijn om wijn te ontvangen. Ook al voelt het misschien wat onbeleefd, het is zeker niet verkeerd om een duidelijke aanwijzing te geven. Heb je een heel brede wijnsmaak, dan kun je de gever zijn of haar eigen gang laten gaan. De kans is groot dat je sowieso blij zal zijn met de wijn. Simpelweg aangeven of rood, rose wijn of wit je voorkeur heeft kan ook genoeg zijn. Dan kan de gever iets lekkers voor je uitzoeken. Is je smaak wat specifieker en drink je bijvoorbeeld alleen Riesling wijn, dan is het eigenlijk alleen maar goed om je wensen duidelijk kenbaar te maken. De gever wil liever ook dat jij een wijn ontvangt waar je echt van gaat genieten, en niet eentje die eindeloos in een kast belandt. Let wel altijd op dat je geen wijn als suggestie geeft die heel erg duur is, of zorg dan in ieder geval voor wat keuze, door wijnen in verschillende prijscategorieën door te geven. Zo breng je de koper niet in verlegenheid en kan deze iets binnen het budget uitzoeken.

Een ervaring
Staat je huis al vol met spullen en heb je genoeg flessen wijn? Waarom vraag je dan niet gewoon een ‘ervaring’ in plaats van een fysiek cadeau? Zeker bij mensen die je wat beter kent kan dit leuke resultaten geven. Stel bijvoorbeeld voor om samen een keer een festival te bezoeken of uit eten te gaan. Iets leuks doen en samen herinneringen maken is eigenlijk altijd goed. Dat kan van alles zijn, net wat jullie voorkeur heeft, en is vaak een prachtig cadeau. Waardevolle tijd die jullie samen doorbrengen, een herinnering die voor altijd bij je blijft. Een perfect cadeau, toch?

Festivalgadgets
Mocht je een festival op de planning hebben staan, dan kun je natuurlijk ook altijd festivalgadgets vragen. Er zijn namelijk heel wat spullen die je nodig hebt voor een meerdaags festival, maar je waarschijnlijk niet direct in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een tent, oordoppen, een koeltas of een powerbank. En met het klimaat in Nederland kun je ook maar beter wat regenbescherming meenemen. Afijn, je snapt het wel: genoeg accessoires die je prima cadeau kunt vragen voor je verjaardag.