Events

Het regent klachten over Kingsland Festival

Extreme drukte, gevaarlijke situaties, een uur wachten op bevroren loempia’s en dixies zonder wc-papier. Het zijn klachten die je vandaag voorbij ziet komen op social media over Kingsland Festival. Het populaire evenement, dat gisteren plaatsvond in Amsterdam, Groningen en Rotterdam, verliep volgens bezoekers alles behalve vlekkeloos. Vooral over het festival in onze hoofdstad regent het klachten.

Kingsland is een van de grootste Koningsdag-evenementen. Verspreid over drie steden konden tienduizenden bezoekers genieten van artiesten als Afrojack, Bizzey, Joris Voorn, Lucas & Steve en Ronnie Flex. Combineer dat met een koud pilsje en een lekker zonnetje, en je hebt het perfecte recept voor een heerlijke festivaldag. Althans, dat zou je denken.

Open vandaag TikTok en de kans is groot dat je iemand ziet klagen over Kingsland. Volgens bezoekers was er sprake van extreme drukte. Er zouden veel te smalle looproutes zijn geweest voor de enorme mensenmassa’s. “Mensen vielen flauw en je kon geen kant op”, aldus Gerianne op de Facebook-pagina van Kingsland. “Je mag van geluk spreken dat er geen zwaargewonden zijn gevallen.”

William, vaste bezoeker van Kingsland, is ook niet te spreken over deze editie: “Er waren veel te veel kaarten verkocht, waardoor het gevaarlijk druk werd en je je favoriete artiest niet kon zien. Ik heb bij elkaar 2,5 uur van artiesten kunnen genieten. Door de drukte kon ik nergens komen.”

Sommige bezoekers vonden de drukte zo gevaarlijk dat ze al snel weer naar huis gingen. Maar het was niet alleen de drukte waar klachten over zijn. “Je moest 30 a 60 minuten wachten bij het bestellen van een drankje”, aldus Judith. “Bovendien was alles extreem duur”, voegt bezoeker Michelle toe. “Na twee uur wachten kregen we loempia’s die van binnen nog bevroren waren.” En zelfs basisvoorzieningen waren niet op orde. “De stroom viel uit bij eettentjes en er was nergens wc-papier bij de dixies.”

De organisatie van Kingsland heeft nog niet gereageerd op de vele klachten. Laten we hopen dat het festival volgend jaar beter wordt georganiseerd.