Stuff

Tips om thuis een fitnessruimte te creëren

Ben jij begonnen met een gezonde levensstijl en horen daar ook de nodige sportoefeningen bij? Je kunt natuurlijk een abonnement bij een sportschool nemen, maar waarom zou je niet ook thuis aan de slag gaan? In dit artikel geven we jou enkele tips om een echte homegym te creëren.

Kies de juiste ruimte in huis
Het is mogelijk om sportspullen aan te schaffen en die eens in de zoveel tijd naar de woonkamer of slaapkamer te slepen, maar je kunt ook een bepaalde ruimte in huis inrichten als echte thuisgym. Je zult zien dat je dan sneller geneigd bent om thuis eens lekker te gaan sporten. Kijk dus of je een kamer over hebt waar ruimte genoeg is om een aantal attributen neer te leggen en waar je voldoende kunt bewegen. Is dit in huis niet mogelijk? Misschien kun je dan (een deel van) je schuur of garage gebruiken en het daar inrichten als thuisgym.

Ga voor de juiste spullen
Wat je moet aanschaffen voor het thuissporten? Ga niet willekeurig spullen inslaan. Bedenk eerst welke oefeningen je wil gaan doen door een trainingsschema op te stellen. Je kunt op internet een schema opzoeken, maar misschien kun je ook je eigen ervaringen in de sportschool of tijdens een bootcamp gebruiken om te bepalen welke spullen je nodig hebt. Vervolgens kun je dumbbells kopen met het gewicht dat jij aankunt. Denk daarnaast bijvoorbeeld ook aan een sportmatje, springtouw en kettlebells. Pak je het helemaal professioneel aan, dan kun je ook een fitnessbankje aanschaffen.

Spiegel aan de wand
Het is natuurlijk wel zo leuk als jouw thuisgym een echte sportschool-vibe heeft. Plaats daarom een grote spiegel in de ruimte of hang er een aan de wand. Spiegels in sportscholen zijn er niet alleen voor ijdele types die zichzelf graag bekijken, ze hebben ook zeker een doel. Je kunt namelijk in de spiegel zien of je bepaalde oefeningen goed uitvoert. Zeker wanneer je zelf thuis gaat sporten is het goed om een spiegel in de ruimte te hebben omdat er geen begeleiding aanwezig is om jou te vertellen wat je wel of niet goed doet. Een ander voordeel is dat je thuisgym er gelijk een stuk ruimer uitziet.

Zorg voor sfeer
Naast dat het belangrijk is dat je in je thuisgym goed je oefeningen kunt uitvoeren, is het ook belangrijk dat je jezelf er thuis voelt. De kamer moet namelijk ook uitnodigen om er tijd door te brengen. Daarom kan wat decoratie geen kwaad; plaats wat planten, hang een mooi schilderij op en koop ook een fijne loungestoel voor als je tussen je oefeningen door even wil relaxen. En last but not least: zorg dat je muziek kunt luisteren in je thuisgym. Dit zal jouw gymsessie zeker een boost geven! Op Spotify kun je speciale afspeellijsten vinden die motiverend werken.