Fashion

Het Nederlandse sneakermerk Goliath keert terug

Goliath is terug! Het bijna 100 jaar oude Nederlandse sneakermerk beleeft een volledige revival. Met nieuwe designs en hoge kwaliteit zolen, geproduceerd door een uniek proces van vulkanisatie, wil het merk een eigenzinnige doorstart maken. De nieuwe Goliath sneakers richten zich voor nu op mannen en zijn exclusief verkrijgbaar bij Sacha.

De schoenen worden gemaakt middels een uniek proces van vulkanisatie. Dit is een proces waarbij de zool van de schoen door verhitting wordt bevestigd aan de overige delen van de schoen: van de neus tot de hak. Pas wanneer het samensmelt wordt het één. Zoals een muziekband pas één wordt wanneer de basgitarist, drummer en zanger samenkomen om muziek te maken. In Goliath’s woorden: “the heat brings it all together”.

Cecilia Arocena, CMO van moederbedrijf Premium Inc, zegt het volgende over de comeback: “Goliath is voor hen die onconventioneel, rebels en eigenzinnig zijn, maar niet narrow-minded. Het is ons doel om een platform te creëren voor indie-rock artiesten die iets belangrijks en persoonlijks te vertellen hebben. Dit is nog maar het begin!”

De eerste sneakers die nu op de markt komen richten zich primair op mannen, maar kunnen ook worden gedragen door vrouwen, en verschijnen in zes verschillende kleurencombinaties, allen met een witte heatpressed zool en een combinatie van nylon en suede. De verkoopprijs is 89,95 euro.