News

Gezicht van Justin Bieber deels verlamd door virus

Justin Bieber heeft het Ramsay-Hunt Syndroom. Hierdoor is zijn gezicht gedeeltelijk verlamd. Dat laat hij in een video op Instagram weten. “Ik wil jullie vertellen wat er allemaal gaande is”, aldus de Canadese zanger in de video. “Zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien aan mijn gezicht, ben ik deels verlamd. Ik heb het het Ramsay-Hunt Syndroom. Het is behoorlijk serieus.”

Het Ramsay-Hunt Syndroom is een infectie van de gehoorzenuw. Deze wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat verantwoordelijk is voor waterpokken en gordelroos. Er ontstaan kleine vochtige blaasjes in de oorschelp en de gehoorgang. Dit zorgt voor oorpijn, gehoorverlies, verlamming en duizeligheid.

Bieber kan zijn ogen niet knipperen. Hij moet druppels nemen om te voorkomen dat zijn ogen niet uitdrogen. “Ik kan niet glimlachen met deze kant van mijn gezicht en zelfs mijn neusvleugels niet bewegen.”

De Justice World Tour waarmee Bieber sinds vorige maand de wereld rondreist ligt voorlopig stil. In januari staan drie concerten gepland in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het is nog niet duidelijk of die door kunnen gaan.