Stuff

Dit wordt de eerste smartphone van het nieuwe merk Nothing

Het nieuwe Britse technologiemerk Nothing heeft tijdens Art Basel in Zwitserland het ontwerp van de eerste smartphone geteased. Het bedrijf toonde de achterkant van de telefoon, genaamd Phone (1), die in juli wordt onthuld. De eerste honderd genummerde exemplaren worden vanaf 21 juni geveild op StockX.

“Al jaren voelt het alsof alle kunstenaars de industrie hebben verlaten. Het enige wat over is gebleven zijn kille, saaie en niet originele producten. Het is tijd voor een nieuwe benadering”, aldus Carl Pei, CEO en medeoprichter van Nothing. “Phone (1) is ontworpen vanuit ons gevoel om een product voor onszelf te maken en nog veel belangrijker, iets waar we trots op zijn om met onze dierbaren te delen. Ik kan niet wachten tot mensen het zelf gaan ervaren.”

Phone (1) heeft een transparante achterzijde met een uniek mechanisch ontwerp dat is samengesteld uit meer dan 400 componenten. Als inspiratiebron dienden kunstenaars zoals Massimo Vignelli, die de metrokaart van New York ontwierp en een ingewikkeld systeem er als kunst uit liet zien. Het frame bestaat voor 100% uit gerecycled aluminium en is daardoor licht en robuust, terwijl meer dan 50% van de plastic onderdelen van de telefoon gemaakt zijn van biologisch of gerecycled materiaal, een percentage dat toonaangevend is in de industrie.

Nothing is een samenwerking aangegaan met StockX. Via dit wereldwijde platform worden de eerste honderd genummerde exemplaren van Phone (1) geveild. De 48-uurs veiling geeft mensen de kans om een stukje van Nothing’s geschiedenis te bezitten. De veiling zal op 21 juni 2022 vanaf 15:00 live gaan via StockX en zal lopen tot 23 juni 14:59. Alle opbrengsten gaan naar een community fonds.