Food

The Good Wine maakt biologische en vegan wijn met impact

Nederland heeft er een gloednieuw wijnlabel bij. The Good Wine combineert kwalitatief hoogstaande wijn met iets goed doen voor een betere wereld. Daarom wordt per verkochte fles wijn 750 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika. Om dit te realiseren heeft het wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. Daarnaast is het wijnmaakproces van The Good Wine helemaal biologisch en vegan.

Smaken
The Good Wine start met twee smaken: Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot. De Cheeky Sauvignon is tropisch en heeft een verfrissende smaak met aroma’s van granny smith, passievrucht en citrus. De wijn is geweldig te combineren met groene salades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren. De Cheerful Merlot zit barstensvol rood fruit als bosbes en bramen. De smaak is zacht en zwoel, maar tegelijkertijd ook juicy. Een ideale wijn om te combineren met ovenschotels en pasta’s. Ook is hij je beste vriend tijdens de borrel.

Robert Ede
De wijn van The Good Wine is tot stand gekomen in samenwerking met biologische wijngoeroe Robert Eden. Hij is de eerste B Corp-gecertificeerde wijnmaker in Europa en behoort tot de top vijf meest milieuvriendelijke wijnboeren ter wereld. “De keuze voor Robert Eden was snel gemaakt. Zijn werkwijze zonder kunstmatige inmenging en met totale respect voor de natuur past helemaal in onze visie. We zullen altijd met de beste en meest verantwoorde wijnboeren blijven samenwerken”, aldus Wouter Kohlmann van The Good Wine.

Schoon drinkwater
Zoals gezegd zorgt iedere fles The Good Wine voor 750 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue Foundation: “Dat klinkt niet alleen indrukwekkend, dat is het ook. Het is bijvoorbeeld toereikend om een gezin in een ontwikkelingsland een week lang te voorzien van toegang tot voldoende water en hygiëne. En omdat vervuild oppervlaktewater niet meer hoeft te worden gekookt boven open vuur, zorgt 750 liter schoon drinkwater ook voor een besparing van ten minste 5 kilo CO2. Goed dus voor mens en milieu!”

The Good Wine heeft samen met de Made Blue Foundation besloten om een project in Ethiopië te steunen. Dit in de vorm van de bouw van 20 WASH-kiosken in verschillende Ethiopische dorpen. WASH staat voor water, sanitair en hygiëne. Naast het aanleggen van nieuwe watervoorzieningen wordt in dit project ook veel aandacht besteed aan voorlichting over goede hygiëne en veilig gebruik van water.

De flessen van The Good Wine (750 ml) kosten 8,99 euro per stuk en zijn te koop via onder andere de The Good Wine-webshop.