Stuff

Stuart Codling komt met een ode aan Ferrari

Snelheid, luxe en innovatie definiëren Ferrari al 75 jaar als ’s werelds meest gerespecteerde autofabrikant. Stuart Codling heeft een boek geschreven waarin hij het verhaal van het legendarische merk vertelt. Het boek, dat op 30 augustus verschijnt, is een ode in woord en beeld.

Het Verhaal Van Ferrari gaat in op de fascinerende ideeën van Enzo Ferrari op het gebied van design en techniek en bespreekt de meest bijzondere modellen in de geschiedenis van Ferrari, zoals de Dino 246 GT, de F40 en de Testarossa. Het verhaal loopt van de eerste auto die in 1947 onder de naam Ferrari werd gebouwd tot de wereldwijde gigant van vandaag.

In het boek zijn verhalen te vinden over overwinningen en tegenslagen op het circuit en van coureurs en ingenieurs die hebben bijgedragen aan het succes van Ferrari in de Formule 1. Het Italiaanse merk is, met zestien constructeurstitels in de Formule 1, de succesvolste naam op het gebied van de autosport en heeft altijd vooropgelopen in innovaties op het racecircuit en nieuwe technische standaards.

Stuart Codling is een gerespecteerde autosportjournalist. Hij deed verslag van sportwagenraces in de Verenigde Staten, schreef voor F1 Racing en wordt gezien als een ware Formule 1-expert.