Food

Met deze 8 foodchannels word jij een betere thuiskok

Koken kan best lastig zijn. Een goede thuiskok worden is een leerproces waarbij foutjes maken onvermijdelijk is. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat leerzame foodchannels op YouTube die jou tot in de kleinste details uitleggen hoe je een heerlijk gerecht op tafel zet. Dit zijn onze acht favoriete foodchannels.

Bon Appétit
Bon Appétit is hét YouTube-kanaal voor iedereen die graag nieuwe dingen over eten ontdekt en experimenteert met kooktechnieken. Op het kanaal kun je informatieve video’s vinden, maar ook challenges en natuurlijk recepten. Neem bijvoorbeeld de bovenstaande video waarin vijf topchefs laten zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een lekkere pasta maakt.

French Cooking Academy
Frans leren koken van iemand die het écht snapt? Dan moet je bij Stéphane van de French Cooking Academy zijn. Elke week deelt hij Franse recepten op zijn YouTube-kanaal. Denk bijvoorbeeld aan lekkere hartige taart recepten, klassieke stoofschotels en goede soepen.

Gordon Ramsay
Met bijna 20 miljoen subscribers is Gordon Ramsay de absolute foodkoning van YouTube. En begrijpelijk, want de Brit is misschien wel de bekendste kok ter wereld. Ramsay heeft 28 restaurants, 16 kookprogramma’s en schreef 10 kookboeken. Vraag ons niet hoe, maar tussen al die bezigheden door vindt hij ook nog eens tijd om op YouTube smaakvolle kookvideo’s te delen.

Italia Squisita
Meer leren over de Italiaanse keuken? Check dan vooral het YouTube-kanaal Italia Squisita. De beste koks ter wereld laten je zien hoe je authentieke Italiaanse gerechten maakt. Van Napolitaanse pizza’s tot pasta, risotto en pesto. Maar let op: vergeet de ondertiteling niet aan te zetten.

Jamie Oliver
Wij hoeven je vast niet uit te leggen wie Jamie Oliver is, maar wist je al dat hij ook actief is op YouTube? De Britse chef-kok deelt op zijn kanaal alledaagse recepten. In zijn filosofie heb je geen luxe ingrediënten en duur kookgerei nodig om heerlijk eten op tafel te zetten. Zijn recepten, verse ingrediënten én de juiste techniek zijn voldoende.

Munchies
Munchies is het foodchannel van Vice Media. Op het kanaal hebben de gastheren minsten zoveel karakter als het eten. Verwacht geen doorsnee kookvideo’s, maar unieke recepten en mini docu’s over bijzondere gerechten of personen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de serie Chef’s Night Out, waarin professionele chef-koks naar hun favoriete restaurant gaan, samen dronken worden en praten over hun werk.

Sam the Cooking Guy
Nee, zijn eten is niet gezond. Verre van zelfs. Maar lekker is het wel. Sam the Cooking Guy is een Canadese televisiekok die inmiddels al 15 Emmy’s heeft gewonnen. In zijn authentieke kookvideo’s laat hij zien hoe je thuis gerechten maakt zoals burgers, taco’s, pizza en wafels.

Vet Gezellig
Alwin Ritstier maakt op zijn YouTube-kanaal Vet Gezellig luchtige video’s over alles wat met eten te maken heeft. Hij test nieuw eten uit, onderzoekt hoe het is om te leven met een allergie en reist door het land om hotspots te ontdekken. Hoewel je bij Vet Gezellig dus niet per se recepten hoeft te verwachten, is het toch een absolute aanrader voor iedereen die gek is op food.