Stuff

Nothing brengt eerste smartphone donderdag uit

Aanstaande donderdag start de verkoop van Nothing Phone (1), de eerste smartphone van het nieuwe Britse technologiemerk Nothing. Met de innovatieve Glyph Interface, een 50 MP dubbele camera, verfijnd Nothing OS, een 120Hz OLED scherm en de gezamenlijk voor Nothing ontworpen Qualcomm® Snapdragon™ 778G+ chipset, levert Nothing Phone (1) snelheid en een soepele ervaring vanaf 469 euro. Met meer dan 200.000 reserveringen is het een van de meest gewilde techproducten van de laatste jaren.

Design
Nothing Phone (1) is onderscheidend door een aantal innovatieve functies. Zo zitten er op de achterkant meer dan 900 leds die het onder meer mogelijk maken om de laadstatus van je telefoon te zien zonder op het scherm te kijken en om af te lezen welke app een notificatie heeft afgegeven. Nothing noemt het de Glyph Interface.

Wat ook uniek is, is de transparante achterzijde met een ontwerp dat is samengesteld uit meer dan 400 onderdelen. Het 100% gerecycled aluminium frame maakt de smartphone licht en robuust, terwijl meer dan 50% van de plastic onderdelen van de telefoon gemaakt zijn van biologisch of gerecycled materiaal, een percentage dat toonaangevend is in de industrie.

Besturingssysteem
Nothing OS biedt alleen het beste van Android. De hardware en software hebben een gemeenschappelijke visuele taal, met op maat gemaakte widgets, lettertypes, geluiden en achtergronden, allemaal in-house ontworpen.

Het Nothing Ecosystem is de plek voor al je favoriete technologie. Geen aparte apps meer. Via de Quick Setting van Phone (1) kun je net zo makkelijk third party products bedienen als de producten van Nothing zelf, te beginnen met Tesla. Open deuren, zet de airco aan, bekijk resterende kilometers en meer. Meer integraties van andere merken zullen binnenkort worden aangekondigd.

Dankzij slimme software leert het systeem welke apps je het meest gebruikt en wordt de batterij optimaal benut. De meest gebruikte apps laden supersnel, terwijl de rest wordt stilgezet om batterij te sparen.

Voor NFT-handelaren is er ook een handige feature beschikbaar. Zij kunnen hun NFT-collectie op hun beginscherm van hun Phone (1) tonen en ook de koers hiervan direct volgen met de NFT Gallery.

Camera
De dual camera van Phone (1) heeft twee geavanceerde sensoren van 50 MP, waarbij de hoofdcamera wordt aangestuurd door de Sony IMX766. Het grote diafragma van ƒ/1.8, de dubbele beeldstabilisatie en de 10-bits kleurenvideo’s geven je alles wat je nodig hebt om uitzonderlijk stabiele, levensechte en zeer gedetailleerde beelden te maken. Intelligente functies zoals de nachtmodus en scenedetectie zorgen voor de perfecte instellingen voor elke opname en doen het werk voor je.

Ook handig: je kunt de Glyph Interface gebruiken om voorwerpen en personen te verlichten. Zie het als een draagbare ringverlichting, zonder de felheid van een flitser.

Beschikbaarheid en prijzen
Phone (1) is verkrijgbaar in zowel wit als zwart, met keuze uit drie modellen: 8GB/128GB (469 euro), 8GB/256GB (499 euro) en de 12GB/256GB (549 euro, eind zomer verkrijgbaar).

De verkoop van de Nothing Phone (1) start op 21 juli 2022 om 08:00 uur in meer dan 40 landen via Nothing.tech en geselecteerde providers en retailers. Op de website van Nothing kun je tevens meer informatie vinden over de technische specificaties van de telefoon.