Stuff

Spotify lanceert de nieuwe functie ‘Friends Mix’

Aanstaande zaterdag is het de Internationale Dag van de Vriendschap. Om dat te vieren lanceert Spotify een nieuwe functie: Friends Mix. Met de gepersonaliseerde afspeellijst wordt het mogelijk om nieuwe muziek te ontdekken op basis van de favoriete nummers van je beste vrienden.

Eerder dit jaar breidde de streamingdienst al zijn functie ‘Blend’ uit met de nieuwe optie om met tot wel tien verschillende vrienden een luistersessie te starten. Met de nieuwe Friends Mix is het mogelijk om van deze verschillende blends een aparte, persoonlijke afspeellijst te maken.

Hoe het werkt? Zoek naar ‘Blend’ op Spotify. Tik vervolgens op ‘Uitnodigen’ om een vriend te selecteren met wie je een Blend wilt maken. Zodra je vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd, genereert Spotify een gedeelde Blend-afspeellijst met nummers en aanbevelingen die aansluiten bij jullie muzieksmaak. Nadat je vriend is toegevoegd aan de lijst, ontvangen jullie allebei een persoonlijke kaart waarop je kan zien hoe jullie muzieksmaken zich tot elkaar verhouden. Daarna wordt jullie Blend dagelijks bijgewerkt met jullie trending tracks. Zodra je drie Blends voor twee personen hebt gemaakt (tussen jou en één andere vriend), kun je jouw Friend Mix bekijken.