Lists

5 fouten die veel festivalgangers maken

In Nederland vinden jaarlijks ruim duizend festivals plaats. Het maakt niet uit naar welke muziek je luistert, hoe oud je bent of in welke regio je woont; er is altijd wel iets in de buurt te vinden dat bij jou past. Toch komt het regelmatig voor dat mensen teleurgesteld zijn na het bezoeken van een festival. Vaak komt dit door een van de onderstaande veelgemaakte fouten.

Het verkeerde festival bezoeken
Dat een festival een bekende naam heeft wil nog niet zeggen dat het bij jou past. Veel mensen kopen festivaltickets voor festivals die bekend zijn, maar je kunt beter even onderzoek doen. Kijk naar welke muziek je graag luistert en op welke festivals dit soort artiesten te vinden zijn. Niet alleen zul je je dan qua muziek beter vermaken, ook is de kans veel groter dat je gelijkgestemden ontmoet.

Geen planning hebben
Deze fout sluit eigenlijk aan op ons vorige punt. Zelfs als je een festival hebt gevonden dat helemaal bij jou past is het nog belangrijk om de line-up en timetable goed te checken. Bedenk vooraf welke artiesten je graag wil zien. Tuurlijk is een strakke planning niet nodig, maar het zou zonde zijn als je bij een saaie artiest staat terwijl drie tenten verderop jouw grote idool speelt.

De hele tijd bij de mainstage staan
Ja, de mainstage is vaak het meest indrukwekkend qua aankleding, maar houdt er rekening mee dat de mainstage ook altijd is bedoeld voor de meest toegankelijke muziek. En dat is nou niet altijd de beste muziek. Regelmatig zien wij mensen de hele dag bij de mainstage staan. Zonde, want misschien is er wel een area op het festival dat veel beter op jouw muzieksmaak aansluit.

Bij de eerste kassa muntjes halen
Festivals worden vaak door tienduizenden mensen bezocht. En die komen vaak allemaal in dezelfde paar uurtjes aan. Dat kan voor enorme drukte zorgen. Bezoek je een festival en wil je muntjes halen? Check dan even de plattegrond voor kassa’s. Vaak zijn de kassa’s bij de ingangen enorm druk, terwijl er verderop helemaal geen rijen staan. Dat scheelt lang wachten. Dit geldt overigens ook voor bars, eettentjes, wc’s etc. Spot je een lange rij? Loop dan gewoon iets door.

Te warm of te koud kleden
Heel leuk dat je een mooie outfit hebt gekocht voor een festival, maar als jouw outje is bedoeld voor 25 graden terwijl het op de dag van het feestje sneeuwt, dan kun je toch echt beter voor een andere outfit gaan. Check altijd even je weer-app voordat je naar een festival gaat. En twijfel je? Neem dan gewoon een warme hoodie mee en leg die in een kluisje.