Events

Dance Valley-directeur Brian B. verdacht van verkrachting

De Nederlandse eigenaar van United Dance Company, organisator van de festivals Dance Valley en Dutch Valley, is in april in Madrid aangehouden op verdenking van verkrachting. Het vermeende slachtoffer doet vandaag haar verhaal op Instagram. Festivalbaas Brian B. zegt dat hij inderdaad is aangehouden, maar ontkent de vrouw te hebben verkracht.

Carol Sepúlvadaç, zoals de 52-jarige Spaanse vrouw heet, schrijft op Instagram dat ze op 10 april door B. is verkracht. Hij zou na een avondje stappen met haar mee zijn gelopen naar haar appartement, omdat hij een door haar gemaakt kunstwerk wilde zien waar de twee die avond over hadden gepraat. “Toen ik de deur opende begon de nachtmerrie”, schrijft ze. “Hij duwde me naar binnen en verkrachtte mij hardhandig. Voordat B. vertrok dreigde hij mij te vermoorden als ik het aan iemand zou vertellen.”

Sepúlvadaç schrijft dat ze met haar bericht andere vrouwen wil waarschuwen. “Ik spreek me uit omdat hij vrij is. Omdat als iemand me vermoord, ik op zijn minst wil dat mijn familie en jij weten wie het heeft gedaan. Hij is een vrij man die nu andere vrouwen pijn kan doen.”

Brian B. bevestigt dat hij eerder dit jaar in Spanje is aangehouden: “Het klopt dat ik eerder dit jaar in Spanje ben aangehouden, maar in de strafprocedure die naar aanleiding van de beschuldigingen heeft plaatsgevonden ben ik door de Spaanse rechter vrijgelaten. Ik ontkende, en ontken nog steeds de beschuldigingen van deze vrouw.” B. zegt de gerechtelijke procedure ‘met vertrouwen’ tegemoet te zien.